Tonsättarfika


Den Andra Operan och Studiefrämjandet bjuder in till Tonsättarfika och öppen repetition för operan Argenore på Högkultur i Högdalen den 4 september.

TONSÄTTARFIKA
 
Den Andra Operan bjuder på kaffe och berättar om kompositören Vilhelmina av Bayreuth (1709-1758). Du kommer också att få höra musik från hennes opera Argenore som har Sverigepremiär den 18 september på Confidencen.
 
Vilhelmina av Bayreuth var en av de största kulturpersonligheterna i 1700-talets Europa, och hon var med och formade vår operahistoria utan att hittills fått ett erkännande. Tack vare hennes banbrytande arbete räknas den lilla staden Bayreuth som en operameteropol bland musikälskare än idag. Vilhelmina hade insyn i makteliten under sin tid och hennes brutalt uppriktiga memoarer berättade sanningen om cynismen och våldet bakom kulisserna i maktens centrum. Samma tema utforskar hon i sin tragiska opera Argenore från 1740. Musiken var ursprungligen skriven för kastrater och kräver ytterst virtuosa sångare.
 
ÖPPEN REPETITION:
 
Kom och var med i repetitionsprocessen inför Sverigepremiären av operan Argenore. Sångare, regissör, koreograf och pianist laborerar med sorg, våld och halsbrytande ton-kaskader. Vi har under tre veckor repeterat på Studiefrämjandets Högkultur i Högdalen. Veckan efter flyttar vi till Confidencen för två ytterligare repetitionsveckor.

Datum & plats: 4 september, Högkultur Högdalen (Högdalsplan 12)
Öppen repetition:  kl 13.00 – 13.45
Tonsättarfika: kl 14.00 – 14.45
Kostnad: Gratis men kräver en föranmälan
Anmälan Tonsättarfika: https://forms.gle/VSwa9LG43BTmGQ239
Anmälan Öppen repetition: https://forms.gle/FoWa5pw2C2APBXnZ8
 
Du är välkommen att delta i både delarna eller endast anmäla dig till en! Om du vill delta i både delarna fyll i båda formulären.
 
OBS Begränsat antal platser, först till kvarn!
I samarbete med Studiefrämjandet.
På bild: Vilhelmina av Bayreuth, porträtterad av Elin Sandström.