Hela historien – seminarium och konsert

Välkommen till Hela historien 26–29 augusti – ett operainitiativ med konsert, seminarium och föreläsningar om operor komponerade av kvinnor mellan åren 1625–1909. I en unik konsert tar rasande amasoner och jublande hästbalett plats på scen när vi på Den Andra Operan tillsammans med Vadstena-Akademien, Confidencen, Damkapellet och Åbo Akademi bjuder in till konsert på Confidencens ljuvliga rokokoteater.

Hela historien riktar sig både till bransch och publik, här möts forskning och musikaliskt utförande under samma tak. Målet är att genomföra en konstnärlig och musikhistorisk operahelg med seminarier och offentliga konserter.

Program 26–29 augusti

Operakonsert – Hela historiens verk 
26 (endast för seminariedeltagare), 28, 29 augusti på Confidencen

I konserten hör vi arior och stycken ur operor komponerade av kvinnor mellan åren 1625–1909, många av dem kan vi garantera att ni aldrig förut hört. Verken var på sin tid populära och hyllade men har senare försvunnit från scenerna, nu ger vi denna operaskatt nytt liv. Konserten leds av Mariangiola Martello och Anna Christensson.

Läs mer och köp biljett


Hela historien – Nordiskt seminarium

26–27 augusti på Confidencen

Välkommen till ett seminarium om operor komponerade av kvinnor mellan åren 1625–1909. Under två dagar erbjuds föreläsningar med svenska och nordiska experter samt panelsamtal med institutioner, grupper och personer som redan visat vägen för att öka jämställdheten i branschen, nationellt och internationellt. Målet är att erbjuda ett brett och väl underbyggt kunskapslyft rörande verk och upphovskvinnor.

I samband med seminariet blir det också premiär på operakonserten Hela historiens verk, med klingande exempel ur operaverk mellan åren 1625–1909. Konserten ingår i seminariepriset och ges exklusivt för seminariedeltagarna på torsdag kväll. Vi släpper 50 platser till seminariet.

Läs mer och köp biljett


Sidan uppdateras kontinuerligt med biljettlänkar och information för evenemanget. Vi följer utvecklingen av coronapandemin och planerar utifrån rådande restriktioner.

Frågor tas emot av projektledare Annica Sand på annica.sand@houseofnewideas.com


Kontakt

För pressförfrågningar och information, klicka här.


I samarbete med

 

Med stöd av